Olej Tamanu 20 ml ( Organic ) tłoczony na zimno

olej-tamanu-wiz.jpg
  • promocja
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 13,10 zł 14,90 zł 13.10
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 4.67946
Producent: ESENT
Kod produktu: F835-4606E

Opis

Surowiec dla przemysłu (Raw Material) : Olej Tamanu (Tamanu Oil, CP, Organic)

INCL : Calophyllum Inophyllum Seed Oil

Numer CAS 241148-25-4

Olej tłoczony na zimno, nierafinowany.

Olej Tamanu pozyskiwany jest z owoców drzewa Calophyllum Inophyllum, naturalnie występującego na wyspach Oceanu Spokojnego, a uprawianych także w krajach Azji Południowo Wschodniej, a także na wyspach Oceanu Indyjskiego. Poprzez tłoczenie tychże owoców ( najlepiej na zimno ) otrzymywany jest olej o intensywnym zapachu i zielonkawym zabarwieniu.

W jego skład wchodzi: 

- kwas olejowy
- kwas linolowy
- kwas palmitynowy
- kwas stearynowy
- kwas kalofillowy (odpowiadający za działanie przeciwbakteryjne)

W mniejszych ilościach zawiera kumaryny, laktony o silnym działaniu bakteriostatycznym i przeciwzapalnym, stigmasterol, glikolipidy, fosfolipidy, olejki eteryczne i żywice.

Działanie.

Olej Tamanu ma niespotykane właściwości gojące, przeciwzapalne, przeciwbólowe, antyseptyczne. Intensywnie regeneruje skórę i redukuje blizny. Jest pomocny przy leczeniu trądziku, łuszczycy. Redukuje zmarszczki , poprawia napięcie skóry.
Bardzo dobrze wchłania się przez skórę, docierając do jej głębokich warstw, czego bezpośrednim następstwem jest jej uelastycznienie, nawilżenie, odżywienie. Po kąpieli potęguje uczucie odprężenia.
Ma też szeroki zastosowanie w pielęgnacji i leczeniu włosów i skóry owłosionej ( łupież, łuszczyca, zapalenie mieszków włosowych, łysienie !!!! )

Sposób użycia.

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-99%.
Można go również mieszać z innymi olejami i olejkami eterycznymi ( olejek rumiankowy, lawendowy, różany ), tworząc doskonały środek przeciwtrądzikowy.
Inna metodą stosowania jest dodanie oleju do dowolnego serum , balsamu czy kremu ( zalecane stężenie do 50 % ).
Olej Tamanu znakomicie się sprawdza jako dwufazowy nawilżacz w połączeniu z żelem hialuronowym ( zmieszać porcję żelu z kilkoma kroplami olejku i dokładnie wymieszać po czym nanieść palcami na skórę i delikatnie wklepać ). 

Przechowywanie.

Olej można przechowywać w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętym opakowaniu, zachowuje swoje właściwości pilęgnacyjno lecznicze przez wiele miesięcy..

Informacje o pochodzeniu.

Sprzedajemy najwyższej jakości kosmetyczny olej pozyskiwany z owoców tłoczonych na zimno. Posiada  brytyjski certyfikat SOIL Asociacion

Opinie o produkcie (1)

20 listopada 2015

Używam olej tamanu w połączeniu z żelem hialuronowym i sprawdza się świetnie na mojej tłustej cerze. Teraz jak nakładam makijaż to wreszcie nie świecę się jak latarnia. Ogólnie przy tym też ładnie wygładza buzię.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl