Olej z Opuncji Figowej rafinowany 20 ml

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 29,90 zł 29.90
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 4.3431
Producent: ESENT
Kod produktu: 00C9-80221

Opis

Metryka Produktu
Surowiec dla przemysłu (Raw Material) : Olej z Opuncji Figowej / PRICKLY PEAR SEED OIL REFINED

Olej RAFINOWANY
INCL : Opuntia Ficus-Indica Seed Oil
Numer CAS : 90082-21-6
Numer EINECS 290-109-1

Olej z pestek opuncji figowej ( prickly pear seed oil ) pozyskiwany z pestek owoców opuncji (Opuntia ficus-indica ), rafinowany. Wykazuje silne działanie przeciwzmarszczkowe, nawilżające i uodparnia skórę na tzw „procesy fotostarzenia”. Jest znacznie tańszą odmianą doskonałego oleju organicznego ( dostępnego również w naszym sklepie ).

Opuncja figowa do roślina z rodziny kaktusowatych, występująca naturalnie w Meksyku i Ameryce Środkowej, Aztekowie uważali ją za roślinę świętą. Pierwsze owoce do Europy dotarły po powrocie wypraw Kolumba (stąd pochodzi jej nazwa w tłumaczeniu figa indyjska). roślina łatwo przystosowuje się do rożnych warunków glebowych, stąd też uprawiana jest w Afryce Północnej ( Maroko ).

Działanie.

Olej zawierający w swym składzie min witaminę E i kwasy Omega 6, jest idealnym kosmetykiem do pielęgnacji skóry dojrzałej. Silnie nawilża skórę i skutecznie likwiduje zmarszczki. Już po pierwszym użyciu odczuwa się wyraźne działanie „napinające”. Od swego droższego odpowiednika różni się szybkością wchłaniania

Dzięki zawartości steroli, skutecznie zapobiega utracie wody przez skórę. działa również przeciwzapalnie, tonizująco, pobudza procesy związane z regeneracją i gojeniem naskórka.

Unikalna cechą oleju z opuncji, jest wzmacnianie układu odpornościowego w skórze (immunostymulacja).

Dzięki wysokiej zawartości substancji aktywujących białka HSP, fitosterolom oraz dodatkowo cynkowi, olej pobudza naturalne procesy naprawcze skóry, dzięki temu skóra staje się bardziej odporna na wpływ czynników zewnętrznych, staje się mniej podatna na podrażnienia, stany zapalne.

Stosowanie.

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-99%. Polecany jest przede wszystkim do skóry dojrzałej, suchej, bądź wymagającej regeneracji.
Świetnie sprawdza się w preparatach do pielęgnacji delikatnych okolicach oczu, ust, dekoltu.

Informacje chemiczne.

Żółto - zielonkawy olej , o charakterystycznym zapachu. W swym składzie zawiera min. :
- nienasycone kwasy tłuszczowe (Omega-6)
- fitosterole
- witaminy (w tym witaminę E)

Informacje o pochodzeniu.

Olej pochodzi z  upraw w Maroko, nie jest rozcieńczany , ani wzbogacany dodatkowymi składnikami.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl