Olej z Pestek Arbuza 100 ml

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 18,90 zł 18.90
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 4.09446
Producent: ESENT
Kod produktu: 6203-92893

Opis

Metryka Produktu
Surowiec dla przemysłu (Raw material) : Olej z Pestek Arbuza / Watermelon Seed Oil

Olej tłoczony na zimno
INCL : Citrullus vulgaris
Numer CAS 0244-99-8
Numer EINECS 290-802-9

Olej pozyskiwany tradycyjną metodą z pestek arbuza, łuskanych, a potem suszonych na słońcu. Ma wysoką odporność na jełczenie, jest olejem bardzo lekkim, szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu, nawilża i łagodzi podrażnienia.


Działanie.

Olej z arbuza jest olejem bardzo lekkim, klarownym , niemal bez zapachu. Bardzo dobrze się wchłania głęboko nawilżając skórę, rozpuszcza wydzielinę zalegającą w porach skóry, udrożniając je, zapobiega powstawaniu zaskórników.

Bogata kompozycja nienasyconych kwasów tłuszczowych pomaga skórze zachować elastyczność i świeżość.

Olej przeznaczony jest do wszystkich typów cery, świetnie sprawdza się jako olej do nawilżania dla cery trądzikowej.

Przemysł kosmetyczny chętnie wykorzystuje olej z pestek arbuza przy produkcji kosmetyków przeznaczonych dla dzieci ( ze względu na jego delikatność i lekkość ).


Stosowanie.

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-99%.
Świetnie sprawdza się jako baza oleju do masażu, bądź jako lekka baza do tworzenia własnych kompozycji olejowych. Ze względu na swą lekkość i właściwości nawilżające jest często stosowany w pielęgnacji włosów.

Skład i informacje chemiczne.

Zawiera ok 80% NNKT w tym kwas linolowy (typu omega-6), kwas oleinowy ( typu omega-9) i kwas α-linolenowy (typu omega-3).

Typowy skład w ujęciu procentowym :
-kwas palmitynowy 13 %,
-kwas stearynowy 7 %,
-kwas oleinowy 47 %,
-kwas linolowy 32 %


Informacje o pochodzeniu.

Olej wyprodukowany w Afryce Północnej konfekcjonowany w Wielkiej Brytanii.


Informacje o przechowywaniu.

 

Nie ma sprecjalnych zaleceń co do przechowywania oleju.

Opinie o produkcie (1)

13 września 2018

Olej ten jest praktycznie przezroczysty i bez zapachu. Bardzo szybko się wchłania, nie pozostawia na skórze tłustego filmu. Świetnie nawilżył moją skórę i pomógł odblokować zatkane pory, a po jego systematycznym używaniu zauważyłam, że na mojej buzi jest mniej zaskórników. Stosowałam go jako dodatek do maseczek, do olejowania włosów, jako wcierka do paznokci i rzęs. Jest bardzo lekki, więc nadaje się dla osób które mają problemy z przetłuszczającą się skórą głowy. Dzięki niemu moje paznokcie szybko się wzmocniły, a rzęsy stały się grubsze. Całą recenzje możecie przeczytać tutaj : https://natalie-forever.blogspot.com/2018/09/diy-czyli-jak-zrobiam-macerat-z.html?showComment=1536842091793#c2332877280168063847

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl