Kategorie

Olej z Wiesiołka tłoczony na zimno, nierafinowany 20 ml

olej-z-wiesiolka-20ml-wiz.png
  • promocja
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 7,40 zł 8,70 zł 7.40
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: ESENT
Kod produktu: A6E2-501AF
Kod EAN: 5902574350800

Opis

Metryka produktu :

Surowiec kosmetyczny Olej z Wiesiołka

Nazwa INCI: Oenothera Biennis (Evening Primrose) Seed Oil

Olej pozyskiwany metodą tłoczenia, na zimno, nie poddawany procesowi rafinacji, z nasion wiesiołka dwuletniego (Oenothera biennis).

W swym unikalnym składzie zawiera min kwas  gamma-linolenowy (GLA), kwas linolowy, a przede wszystkim NNKT (niezbędne, nienasycone kwasy tłuszczowe), których niedobór w skórze może skutkować pojawianie się zmarszczek, osłabieniem jędrności i elastyczności skóry. Zawiera również naturalną witaminę E, jeden z najsilniejszych naturalnych antyoksydantów.

Działanie.

Olej z wiesiołka, najczęściej kojarzony jest jako olej spożywczy o niezliczonych właściwościach prozdrowotnych. Jest również coraz częściej stosowany w kosmetyce, jako produkt gotowy, a także jako składnik formuł kosmetycznych (kremy, balsamy, serum).

Przy stosowaniu oleju należy mieć na uwadze jego intensywny kolor , a co za tym idzie możliwość farbowania tak skóry jak i garderoby

Stosowanie.

Zalecane stosowanie w formułach kosmetycznych to 5-100%, olej może wzbogacić każde serum, krem i balsam tak do twarzy jak i do całego  ciała.

Przechowywanie.

Przechowywać w temperaturze do 20oC, chronić przed promieniami UV

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium