Olej z Ziaren Zielonej Kawy NIERAFINOWANY 50 ml

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 29,80 zł 29.80
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: ESENT
Kod produktu: E5AD-84610_20190402163607

Opis

Metryka produktu.
Surowiec dla przemysłu kosmetycznego (Raw Material) :OLEJ Z ZIELONEJ KAWY , TŁOCZONY NA ZIMNO, NIERAFINOWANY
(Coffee Green Oil Cold Pressed)
INCL : Coffea Arabica Seed Oil
Numer CAS 84650-00-0
Metoda produkcji : mechaniczne tłoczenie na zimno.

 

Od kilku lat rośnie w kosmetyce popularność świeżych, niedojrzałych, zielonych owoców kawy, zawierających antyoksydanty chroniące materiał genetyczny komórek skóry, oraz wiele innych substancji regenerujących i nawilżających skórę.
Olej pozyskiwany jest procesie tłoczenia na zimno świeżych, niedojrzałych ziaren z drzewa kawowego ( Coffea Arabica ).Ma kolor żółty  , z charakterystycznym zapachem ( nie jest to zapach ziaren palonej kawy !!! ).

Działanie.

Olej z Ziaren Zielonej Kawy znakomicie zatrzymuje wilgoć w skórze, poprawiając jej nawilżenie (sześć razy silniej niż olej Jojoba), ma działanie zmiękczające i wygładzające. Dzieję się tak ze względu na wyjątkowo wysoką zawartość naturalnych fitosteroli (działanie przeciwzmarszczkowe) , i kwasów Omega 6. Olej reguluje działanie gruczołów łojowych, zapobiegając nadmiernemu przetłuszczaniu się skóry.
Sterole zawarte w oleju wzmacniają barierę naskórkową, zapobiegają utracie wody ze skóry, działają przeciwzapalnie, przeciwalergicznie, pobudzają regenerację i gojenie naskórka oraz system immunologiczny skóry.
Dzięki obecności naturalnej witaminy E i kwasu chlorogenowego, olej zapobiega fotostarzeniu się skóry i skutecznie zwalcza wolne rodniki , a zawarty w nim kwas linolowy zmniejsza przebarwienia skórne i łagodzi skutki oparzeń słonecznych.


Zastosowanie.

Olej, szybko się wchłania nie pozostawiając tłustego filmu, ze względu na wysoką zawartość składników aktywnych… a także i cenę, możemy go śmiało dodawać do innych olei , bądź wzbogacać nim gotowe kosmetyki ( np kremy ), zalecane stężenie to 15-100 %.

Olej z Ziaren Zielonej Kawy może być stosowany dla każdej cery, jednak pełnię swych właściwości pokaże przy skórze suchej bądź tłustej i trądzikowej, ze skłonnościami do podrażnień.


Informacje chemiczne.

Olej z ziaren Zielonej Kawy zawiera w swym składzie :
Fitosterole roślinne
Kwasy Omega 6
Tokoferole (wit.E)
Kwas linolowy
Kwas chlorogenowy.

 


Informacje o pochodzeniu.

Surowiec pochodzi z Wielkiej Brytanii.

Przechowywanie.

Optymalna temperatura przechowywania 15 o C

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium