Kategorie

Olej z nasion Truskawek nierafinowany, zimnotłoczony 50 ml

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 25,41 zł 25.41
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: ESENT
Kod produktu: 49DF-8629E_20200427150016
Kod EAN: 5902574350497

Opis

Metryka Produktu
Surowiec dla przemysłu (Raw Material) : Olej Truskawkowy

Olej tłoczony na zimno, nierafinowany.
INCL : Fragaria Ananassa Seed oil,

Olej z nasion truskawek tłoczony na zimno (nierafinowany) 50 ml

 

WŁAŚCIWOŚCI

Olej z nasion truskawek to czysty, tłoczony na zimno, nierafinowany surowiec kosmetyczny, który działa silnie nawilżająco, chroniąc skórę przed szkodliwym wpływem czynników środowiskowych. Dzięki unikalnym właściwościom z jego dobrodziejstw skorzystają przede wszystkim osoby posiadające cerę dojrzałą, suchą i zniszczoną. Fragaria ananassa, z której pozyskany został olej, to roślina z gatunku poziomki, uprawiana na całym świecie. Posiada wiele nazw - poziomka wieloowocowa, poziomka ananasowa, jednak najpopularniejsza to znana wszystkim truskawka. Owoce truskawki są zazwyczaj koloru czerwonego i to w nich znajdują się drobne pestki, z których wytwarza się olej. Olej z nasion truskawek stanowi prawdziwe bogactwo kwasów tłuszczowych (zawiera ich w składzie aż 80%), w tym Omega-3, Omega-6 i Omega-9, a także cennych witamin: E oraz F. Dzięki temu produkt skutecznie uzupełnia braki niezbędnych kwasów tłuszczowych, zapobiegając utracie wody z naskórka, długotrwale i intensywnie nawilżając, ujędrniając oraz przyspieszając gojenie niedoskonałości.

OLEJ Z NASION TRUSKAWEK  - DZIAŁANIE NA ORGANIZM

Olej z nasion truskawek jest niezwykle przyjemny w stosowaniu, bowiem szybko się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy na skórze. Ze względu na swoje właściwości jego stosowanie poleca się osobom o cerze suchej, wrażliwej, problematycznej, uszkodzonej lub dojrzałej. Olej z nasion truskawek, dzięki zawartości aż 80% nienasyconych kwasów tłuszczowych, wywiera wyjątkowo dobroczynny wpływ na skórę:

  • działa łagodnie, nie podrażniając,
  • intensywnie nawilża i zmiękcza skórę, zapobiegając utracie wody,
  • chroni skórę przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych,
  • poprawia elastyczność skóry,
  • działa ściągająco, dlatego chętnie korzystają z niego osoby o cerze trądzikowej,
  • działa przeciwbakteryjnie i przeciwwirusowo dzięki obecności w składnie naturalnych tokoferoli i kwasu elagowego,
  • nadaje skórze miękkość i gładkość, zapewniając jej nawilżenie i ukojenie.

OLEJ Z NASION TRUSKAWEK - STOSOWANIE

Olej z nasion truskawek to produkt wielozadaniowy, który wykorzystać można na kilka sposobów. Warto stosować go na dzień i na noc, jako samodzielne serum lub dodatek do innych kosmetyków. Z pewnością zapewni on skórze miękkość i gładkość, a także ukojenie oraz optymalne nawilżenie. Można z niego korzystać także podczas demakijażu przy cerze suchej czy podrażnionej. Świetnie sprawdzi się jako środek nawilżający suchą skórę na łokciach czy odżywiający skórki wokół paznokci. Dobroczynny wpływ ma także na włosy, dlatego warto włączyć go do swojej codziennej pielęgnacji. Olej z nasion truskawek znakomicie spisze się także podczas kąpieli. Dzięki wysokiej zawartości kwasów nienasyconych, polecany jest również jako dodatek do kremów, balsamów oraz pozostałych produktów kosmetycznych przeznaczonych do pielęgnacji ciała, który wzbogaci ich formułę.

Dawkowanie:

Olej z nasion truskawek nadaje się do bezpośredniego stosowania na skórę. Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych to 5-99%.

  • Pielęgnacja twarzy - 3-5 kropel oleju wetrzeć w uprzednio oczyszczoną skórę twarzy,
  • Kąpiel - do wanny wypełnionej w 1/3 ciepłą wodą dodać 10 ml oleju. Czas kąpieli to 15-20 minut.
  • Dodatek do ulubionych kosmetyków - dzięki wysokiej zawartości kwasów nienasyconych olej z nasion truskawek polecany jest jako dodatek w postaci substancji czynnej (10-25%) do kremów, balsamów oraz pozostałych produktów kosmetycznych przeznaczonych do pielęgnacji ciała.
  • Jako środek ściągająco-wygładzający - stosować po oczyszczaniu twarzy metodą OCM (metoda oczyszczania skóry olejami).
  • Pielęgnacja paznokci i skórek - olej z nasion truskawek zwiększa wytrzymałość płytki paznokcia i zapewnia jej ładny wygląd, dlatego warto kilka jego kropli regularnie wcierać w paznokcie oraz skórki.
  • Jako środek przeciwstarzeniowy - stosować w formie dodatku do serum o działaniu Anti-Aging.

Przechowywanie:

Należy chronić przed promieniami UV.

Ostrzeżenia:

  • Olej przeznaczony tylko do użytku zewnętrznego.

 

Metryka produktu:

  • Olej z nasion truskawek, tłoczony na zimno, nierafinowany - surowiec dla przemysłu (Raw Material)
  • INCI: FRAGARIA ANANASSA SEED OIL

Skład INCI:

  • Fragaria Ananassa Seed oil

 

SPECYFIKACJA:

Opakowanie:                         szklana buteleczka

Ilość:                                        50 ml

Pochodzenie:                         Wyprodukowany i                                                                                     certyfikowany w Wielkiej                                                                         Brytanii

Gęstość w temperaturze

pokojowej:                              0,939 g/ml

Producent:                              ESENT

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium