Wyciąg z Aloesu stężony 10 : 1 100 ml

Brązowa butelka z preparatem wyciąg z aloesu.
  • promocja
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 19,17 zł 21,30 zł 19.17
Najniższa cena z 30 dni przed tą promocją: 21,09 zł Jeżeli produkt jest sprzedawany krócej niż 30 dni, wyświetlana jest najniższa cena od momentu, kiedy produkt pojawił się w sprzedaży.
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 4.59982
Producent: ESENT
Kod produktu: A063-82487
Kod EAN: 5902574356079

Opis

Wyciąg z Aloesu stężony 10:1

Aloes nie ma drugiej tak popularnej w medycynie i kosmetyce rośliny. Jej właściwości lecznicze w basenie Morza Śródziemnego są znane od przynajmniej trzydziestu wieków. Oferujemy koncentrat stężony dziesięciokrotnie, mający postać prawie przeźroczystego płynu, o charakterystycznym delikatnym i świeżym zarazem zapachu.

 

Działanie

Aloes działa silnie nawilżająco, pobudza zdolność skóry do samoregeneracji, działa antybakteryjnie i przeciwzapalnie. Ma potwierdzone klinicznie zdolności antyoksydacyjne i chroni skórę przed procesami przedwczesnego starzenia. Wygładza zmarszczki, chroni przed działaniem promieni UV, a przede wszystkim przywraca skórze uczucie świeżości.

Zawdzięcza to wysokiej zawartości związków zwanych antraglikozydami (min aloina, aloinozydy, aloe-emodyna ) zawiera w swym składzie w mniejszych ilościach polisacharydy, białka, aminokwasy, żywice, antrazwiązki, kwasy organiczne (bursztynowy, cynamonowy) i witaminy (tiamina, biotyna).

Polecany jest do cery suchej, tłustej, delikatnej, zniszczonej, podrażnionej, dojrzałej czyli w zasadzie do każdego rodzaju cery ;)


Stosowanie

Dzięki swym właściwościom świetnie sprawdza się jako składnik preparatów przyspieszających procesy gojenia, wygładzających blizny. Stosowanych często po zabiegach mechanicznego oczyszczania skóry twarzy ( cera trądzikowa ). Po rozcieńczeniu świetnie sprawdza się jako składnik płukanek do włosów, czy jako lekka nawilżająca mgiełka. Można go dodawać do szamponów w proporcji do 1 : 1.

W kosmetyce stosowany jest jako składnik maseczek, kremów balsamów i toników. W związku z tym, że sprzedajemy koncentrat przy stosowaniu bezpośrednio na skórę zalecamy jego rozcieńczenie, można go wtedy używać jako tonik do codziennej pielęgnacji.

Metryka Produktu


Surowiec dla przemysłu (Raw Material): Wyciąg z aloesu 10:1/Aloe vera 10:1 Natural
INCL: Aloe Barbadensis Leaf Juice
Numer CAS 85507-69-03 / 94349-62-9
Numer EC 287-390-8 / 305-181-2


Informacje chemiczne


pH: neutralne
Przejrzysta ciecz o charakterystycznym delikatnym zapachu. Chronić przed bezpośrednią ekspozycją na promienie słoneczne.

Produkt ekologiczny, minimalnie konserwowany sorbinianem potasu i benzoesanem sodu i citric acid ( konserwantami dopuszczonymi przez ECO CERT ). Wyprodukowany/konfekcjonowany Meksyk/Polska

Pliki do pobrania:

Opinie o produkcie (2)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Pochodzą od zalogowanych klientów sklepu ESENT.PL, nie weryfikujemy czy dany klient kupił dany produkt. Opinie są widoczne dla wszystkich, po uzyskaniu akceptacji w procesie moderowania, akceptujemy wszystkie opinie niezawierające wulgaryzmów i dotyczące danego produktu.

14 września 2022

Wyciągu z aloesu używam jako składnik kremu do rak. Koi suchą skóre dłoni a dodatkowo leczy wysypkę skórną. Polecam

23 maja 2024

Wyciągu z aloesu używam jako składnika łagodzącego w balsamie do ciała.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium