Kategorie

Olej z Miodli Indyjskiej 100 ml nierafinowany, tłoczony na zimno.

olej-z-miodli-indyjskiej-100ml-male.png
  • promocja
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 21,96 zł 24,40 zł 21.96
Najniższa cena z 30 dni przed tą promocją: 24,40 zł Jeżeli produkt jest sprzedawany krócej niż 30 dni, wyświetlana jest najniższa cena od momentu, kiedy produkt pojawił się w sprzedaży.
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 4.32767
Producent: ESENT
Kod produktu: A626-37986
Kod EAN: 5902574356314

Opis

Olej z Miodli Indyjskiej 

Olej z Miodli Indyjskiej ( Neem ), pozyskiwany na nasion drzewa o tej samej nazwie (łac. Azadirachta Indica ), olej przetwarzany tylko mechanicznie.

Miodla Indyjska zajmuje szczególne miejsce w naturalnej medycynie i ceremoniach religijnych Hindusów. W sanskryptach ajurwedyjskich jest nazywane „sarva nivarini” co oznacza ni mniej ni więcej jak „lek na wszystkie choroby”.


Działanie

W kosmetyce i dermatologii, Miodla ceniona jest za działanie antybakteryjne (trądzik), przeciwwirusowe, zdolność do łagodzenia stanów zapalnych. Regeneruje i odbudowuje włosy. Olej wcierany w paznokcie wzmacnia je i nadaje im elastyczność.

Kolejnym jakże cenionym działaniem Miodli jest ochrona przed ukąszeniami insektów, jak również łagodzenie skutków tychże ukąszeń ( przyspiesza gojenie i łagodzi swędzenie ).

W Indiach Olej z Miodli stosowany jest na wiele chorób skórnych z grupy łuszczyc, egzem, grzybic itp..


Zastosowanie

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-35%. Świetnie sprawdza się w pielęgnacji włosów i skóry owłosionej, w tym przypadku preparat na bazie oleju trzeba wcierać w skórę i włosy, pozostawić na okres 30 minut , po czym zmyć łagodnym szamponem.

 


Informacje chemiczne

W oleju z miodli znajdziemy ok 48% kwasu olejowego,19% kwasu palmitynowego, 17% linolowego, 15 % stearynowego, 1% kwasu mirystynowego.

Olej posiada mocny charakterystyczny zapach, w temperaturze poniżej 24 stopni zastyga.

 

Metryka Produktu

Surowiec dla przemysłu (Raw material) : Olej z Miodli Indyjskiej / Neem Oil, CP, Organic

Olej tłoczony na zimno, NIERAFINOWANY
INCL : Azadirachta Indica Seed Oil
Numer CAS  8002-65-1 / 84696-25-3
Numer EINECS 290-052-2

Informacje o pochodzeniu

Olej pochodzi z Indii, konfekcjonowany jest w Wielkiej Brytanii.

Informacje o przechowywaniu

Po otwarciu przechowujemy olej w temperaturze 15-20 oC

Opinie o produkcie (1)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Pochodzą od zalogowanych klientów sklepu ESENT.PL, nie weryfikujemy czy dany klient kupił dany produkt. Opinie są widoczne dla wszystkich, po uzyskaniu akceptacji w procesie moderowania, akceptujemy wszystkie opinie niezawierające wulgaryzmów i dotyczące danego produktu.

17 listopada 2015

Bardzo fajny właśnie jeżeli chodzi o wzmocnienie paznokci. Pomógł mi zdecydowanie bardziej niż te wszystkie reklamowane odżywki.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium