Ceramidy roślinne 20 ml

Dostępność: brak towaru
Cena: 25,34 zł 25.34
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 3.53846
Producent: AMT
Kod produktu: EBED-2675B
Kod EAN: 5902574351722

Opis

 

Ceramidy roślinne

Ceramidy -składniki aktywne znane niemal wszystkim najczęściej z ... reklam telewizyjnych. Należą do grupy organicznych związków zwanych sfingolipidami, a odkryte zostały stosunkowo późno, bo w latach 70-tych XX wieku. Występują w naskórku i odpowiadają za jego właściwości ochronne, w dużym uproszczeniu chronią skórę i włosy(!) przed niekorzystnym wpływem środowiska zewnętrznego, dbają o prawidłowe nawilżenie skóry, wpływają na jej integralność, jędrność. Ceramidy stanowią około połowy lipidów w najbardziej zewnętrznej warstwie naskórka, czyli w warstwie rogowej. Zasilając skórę "gotowymi" ceramidami wzmacniamy jej barierę ochronną, zapobiegając jednocześnie  jej wysuszeniu, odwodnieniu, wspieramy syntezę kolagenu w skórze !

Poniżej kilka słów od producenta surowca

Ceramidy zaliczane są do cząsteczek lipidowych i składają się zazwyczaj z kwasów tłuszczowych i sfingozyny. Obecne w dużych stężeniach w błonach komórkowych, ceramidy są składnikami sfingomieliny, jednego z głównych lipidów warstwy lipidowej. Pr

Uważa się również, że ceramidy zwiększają produkcję kolagenu w fibroblastach, gdy są podawane w małych dawkach. Kiedy ilość ceramidów jest nieznacznie zwiększona, macierz pozakomórkowa staje się homeostatycznie syntetyzowana, przez co zwiększa się ilość kolagenu. Ten wzrost produkcji kolagenu idzie w parze ze zdolnością ceramidów do zwiększania obrotu komórkowego.


Ceramid 3 jest uznawany za wzmacniający i chroniący skórę przed trans-epidermalną utratą wody (TEWL) i uważa się, że ceramid 3 może również pomóc w poprawie integralności naskórka, zapewniając ochronę przed fotouszkodzeniami, środkami powierzchniowo czynnymi, stresem i niską wilgotnością. W formułach do pielęgnacji włosów wykazano, że ceramid 3 chroni włosy, jednocześnie poprawiając ich połysk i właściwości mechaniczne, takie jak tekstura i łatwość rozczesywania.

 

Korzyści płynące z zastosowania FSS Vegetable Ceramides G:

  • Zwiększają wilgotność i nawilżają suchą skórę
  • Odnawiają, naprawiają i ujędrniają starzejącą się skórę
  • Zmniejszają suchość, linie i zmarszczki

Ceramidy są kluczem do utrzymania nawilżenia i bariery ochronnej powierzchni skóry, aby utrzymać ją w jak najlepszym stanie .

Zalecane stężenie w produktach od 1do 10 % . Przy czym niższe stężenia stosujemy w produktach do włosów odzywki / szampony / wcierki, wyższe w produktach dla skóry typu krem balsam. Produkt znakomicie rozpuszcza się w wodzie. Do produktu dodajemy go już po wystygnięciu w temperaturze poniżej 40-45 oC


Przechowywanie: Chronione przed bezpośrednim światłem i wilgocią w temperaturze 10°-25°C

 

Metryka produktu

CERAMIDY ROŚLINNE (FSS Vegetable Ceramides G)

INCI: Glycerin & Glycosphingolipids & Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate

Zalecane stężenie: 1,0% - 10,0%

Rozpuszczalność: Rozpuszczalny w wodzie

Wygląd: Bezbarwny do jasnożółtego

Pliki do pobrania:

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Pochodzą od zalogowanych klientów sklepu ESENT.PL, nie weryfikujemy czy dany klient kupił dany produkt. Opinie są widoczne dla wszystkich, po uzyskaniu akceptacji w procesie moderowania, akceptujemy wszystkie opinie niezawierające wulgaryzmów i dotyczące danego produktu.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium