Kategorie

Olej z Amarantusa tłoczony na zimno, nierafinowany 20 ml

olej-z-amarantusa-20ml-male.png
  • promocja
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 15,12 zł 18,90 zł 15.12
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: ESENT
Kod produktu: 5689-43084_20200924113236
Kod EAN: 5902574350732

Opis

Metryka produktu

Olej z nasion amarantusa tłoczony na zimno nierafinowany

INCL : Amaranthus cruentus seed oil

Numer CAS: 68956-68-3

Numer WE: 273-313-5

Olej nierafinowany, otrzymywany w wyniku tłoczenia na zimno nasion amarantusa Amaranthus cruentus. Krystalizacja w temperaturze poniżej 170 C jest zjawiskiem naturalnym i nie ma wpływu na jakość produktu

Amarantus inaczej Szarłat, jest jedną z najwcześniej udomowionych roślin w Ameryce Południowej. Zawiera dużo łatwo przyswajalnego białka, witaminy z grupy A i E

Olej z amarantusa zawiera niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, kwas linolowy, naturalne skwaleny (min. 5%), witaminę E i A

 

Działanie.

W kosmetologii olej z amarantusa znakomicie nawilża skórę (skwalen), stymuluje podziały komórkowe w skórze poprawiając jej jędrność i „gęstość”, w rezultacie ma też działanie przeciwzmarszczkowe (witaminy A i E).

Dzięki zawartości skwalenu olej łatwo się wchłania, a zawarte w nim składniki docierają przez warstwę naskórka do skóry właściwej.

 

Stosowanie.

 

Olej z amarantusa może stanowić bazę lub dodatek do produktów kosmetycznych takich, jak kremy, balsamy, serum. Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych to 5-100%

 

Przechowywanie.

 

Przechowywać w temperaturze pokojowej , chronić przed promieniami UV. Po otwarciu szczelnie zamykać  butelkę. W temperaturach poniżej 20 oC część kwasów tłuszczowych zawartych w oleju zaczyna się krystalizować ( mleczna zawiesina), jest to proces naturalny nie mający wpływu na jakość oleju.

 

 

 

 

Pliki do pobrania:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium