Kategorie

Olej z Palonej Kawy 50 ml, nierafinowany zimnotłoczony

Olej z palonej kawy w brązowej butelce 50 ml.
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 44,66 zł 44.66
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: ESENT
Kod produktu: 8622-34388_20240510114210
Kod EAN: 5902574352149

Opis

Metryka produktu.
Surowiec dla przemysłu kosmetycznego (Raw Material):OLEJ Z ZIAREN PALONEJ KAWY, TŁOCZONY NA ZIMNO, NIERAFINOWANY
(COFFEE ROASTED OIL, COLD PRESSED)
INCL: Coffea Arabica Seed Oil
Numer CAS 84650-00-0 / 8001-67-0
Metoda produkcji: mechaniczne tłoczenie na zimno.

Alternatywą do dobrze znanego oleju z zielonych ziaren kawy jest olej z palonych ziaren kawy ma on podobne działanie, ale dodatkowo wzbogaci kosmetyki o piękny kawowy zapach. 

Zawiera antyoksydanty chroniące materiał genetyczny komórek skóry, oraz wiele innych substancji regenerujących i nawilżających skórę.
Olej pozyskiwany jest procesie tłoczenia na zimno świeżych, palonych ziaren z drzewa kawowego (Coffea Arabica). Ma kolor zielony, z charakterystycznym zapachem kawy.

Działanie.

Olej z Ziaren Palonej Kawy zatrzymuje wilgoć w skórze, poprawia jej nawilżenie, ma działanie zmiękczające i wygładzające. W składzie oleju znajdziemy naturalne fitosterole o działaniu przeciwzmarszczkowym i kwasy Omega 6. Olej wspomaga regulację gruczołów łojowych, zapobiegając nadmiernemu przetłuszczaniu się skóry.
Sterole zawarte w oleju wzmacniają barierę naskórkową, zapobiegają utracie wody ze skóry, działają przeciwzapalnie, przeciwalergicznie, pobudzają regenerację i gojenie naskórka oraz system immunologiczny skóry.
Dzięki obecności naturalnej witaminy E i kwasu chlorogenowego, olej zapobiega fotostarzeniu się skóry i jest znakomitym antyoksydantem, a zawarty w nim kwas linolowy zmniejsza przebarwienia skórne i łagodzi skutki oparzeń słonecznych.


Zastosowanie.

Olej szybko się wchłania nie pozostawiając tłustego filmu, ze względu na wysoką zawartość składników aktywnych, a także i cenę, możemy go śmiało dodawać do innych olei, bądź wzbogacać nim gotowe kosmetyki (np. kremy), zalecane stężenie to 15-100%.

Olej z Ziaren Palonej Kawy może być stosowany dla każdej cery, jednak pełnię swych właściwości pokaże przy skórze suchej i dojrzałej, bądź tłustej i trądzikowej, ze skłonnościami do podrażnień.

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Pochodzą od zalogowanych klientów sklepu ESENT.PL, nie weryfikujemy czy dany klient kupił dany produkt. Opinie są widoczne dla wszystkich, po uzyskaniu akceptacji w procesie moderowania, akceptujemy wszystkie opinie niezawierające wulgaryzmów i dotyczące danego produktu.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium