Kategorie

Olej z nasion Pietruszki NIERAFINOWANY 50 ml

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 20,66 zł 20.66
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: ESENT
Kod produktu: 6401-113CD
Kod EAN: 5902574351555

Opis

Metryka produktu : Olej z nasion Pietruszki NIERAFINOWANY - surowiec kosmetyczny

Ang. Parsley seed oil, Cold press oil, Unrefined

INCI Name: Carum Petroselinum Seed Oil

Nr CAS: 84012-33-9 / 8000-68-8 Nr EC: 281-677-1 / -

 

Olej z nasion pietruszki 50 ml (nierafinowany)

 

WŁAŚCIWOŚCI

Olej z nasion pietruszki to doskonały surowiec kosmetyczny, pozyskiwany z nasion pietruszki zwyczajnej (Carum Petroselinum), tłoczony na zimno i nierafinowany. Posiada charakterystyczny, wyrazisty zapach oraz ciemnozielony kolor. Dzięki swojemu unikalnemu składowi znajdzie zastosowanie zarówno w kosmetykach do pielęgnacji skóry, jak i włosów. Znajduje się w nim:

  • kwas linoleinowy - 45%,
  • kwas oleinowy - 45%,
  • kwas palimitynowy - 5%,
  • kwas stearynowy - 2,4%,
  • flawonoidy,
  • fitosterole,
  • niewielkie ilości olejków eterycznych - mirystycyna, ampiol, limonen, którym zawdzięcza swój zapach.

Olej z nasion pietruszki to naturalne źródło karotenu, witaminy B1, B2, K i C oraz żelaza. W kosmetyce wykorzystywane są jego cenne właściwości przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, ściągające, poprawiające krążenie, odtruwające, detoksykujące i drenujące. Duża zawartość witaminy C sprawia, że idealnie zwalcza przebarwienia, rozjaśniając plamy oraz wyrównując koloryt. Zapobiega też wypadaniu włosów, może spowalniać lub hamować krwawienie oraz przyspieszać gojenie się ran i zmniejszać cellulit.

OLEJ Z NASION PIETRUSZKI - DZIAŁANIE NA ORGANIZM

Olej z nasion pietruszki dedykowany jest cerze problematycznej, trądzikowej, o nierównomiernym kolorycie, tłustej, a przede wszystkim dojrzałej, bowiem stymuluje produkcję kolagenu i poprawia jędrność skóry. Z powodzeniem mogą go stosować także osoby posiadające cerę naczynkową. Doskonale sprawdzi się też w pielęgnacji skóry głowy, odżywiając ją i wzmacniając cebulki włosowe. Jest w stanie wzmocnić też cienką i zniszczoną płytkę paznokciową. Odpowiada za:

  • doskonałe nawilżenie,
  • wzmocnienie pękających naczynek,
  • łagodzenie stanów zapalnych skóry,
  • wzmocnienie włosów,
  • wyrównanie kolorytu skóry,
  • przyspieszenie gojenia ran,
  • pomoc w walce z cellulitem.

OLEJ Z NASION PIETRUSZKI - STOSOWANIE

Olej z nasion pietruszki znajduje szerokie zastosowanie w kosmetyce. Jest wykorzystywany jako składnik kremów do twarzy i ciała, produkt przeciwcellulitowy i rozjaśniająco-wybielający. Z powodzeniem wykorzystuje się go w formie maseczek do włosów oraz twarzy. Zalecane stężenie oleju z nasion pietruszki w formułach kosmetycznych to 5 do 100%. Górna granica 100% oznacza, że może być stosowany bezpośrednio na skórę, stając się składnikiem serum olejowego, kremu czy dodatkiem do odżywki do włosów.

Dawkowanie:

  • Maska na skórę głowy - niewielką ilość oleju należy wmasować w skórę i pozwolić mu się wchłonąć przez minimum 15 minut, a najlepiej przez pół godziny. Po tym czasie zmyć głowę możliwie jak najdelikatniejszym szamponem.
  • Zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na zwilżoną skórę całej twarzy, szyi i dekoltu lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dostarczysz w ten sposób skórze więcej cennych składników
  • Maska na włosy – nałóż na suche bądź zwilżone wodą i/lub żelem aloesowym/hialuronowym włosy minimum 20 minut przed ich umyciem, a następnie zmyj olej delikatnym szamponem. Taką mieszankę możesz pozostawić na włosach także na dłuższy czas, np. całą noc. W razie użycia zbyt dużej ilości oleju – najpierw nałóż porcję odżywki do włosów, by zemulgować olej, a następnie umyj szamponem

Przechowywanie:

Należy przechowywać w zaciemnionym miejscu, w temperaturze pokojowej (optymalna 15-20 stopni Celsjusza).

Ostrzeżenia:

  • Olej przeznaczony tylko do użytku zewnętrznego.

 

Metryka produktu:

  • Olej z nasion pietruszki nierafinowany - surowiec kosmetyczny
  • INCI: CARUM PETROSELINUM SEED OIL
  • CAS NUMBER: 84012-33-9 / 8000-68-8
  • EC NUMBER: 281-677-1 / -

Skład INCI:

  • Carum Petroselinum Seed Oil

 

SPECYFIKACJA:

Opakowanie:                         szklana buteleczka

Ilość:                                        50 ml

Pochodzenie:                         Polska

Producent:                              ESENT

 

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Pochodzą od zalogowanych klientów sklepu ESENT.PL, nie weryfikujemy czy dany klient kupił dany produkt. Opinie są widoczne dla wszystkich, po uzyskaniu akceptacji w procesie moderowania, akceptujemy wszystkie opinie niezawierające wulgaryzmów i dotyczące danego produktu.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium