Kategorie

Olej nierafinowany z nasion Rokitnika 50 ml

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 26,39 zł 26.39
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: ESENT
Kod produktu: AB14-286F6_20230301091314
Kod EAN: 5902574351661

Opis

Metryka produktu Olej tłoczony na zimno, nierafinowany z nasion Rokitnika / Sea Buckthorn Seed Oil

Surowiec kosmetyczny / Raw material

INCL Hippophae Rhamnoides Seed Oil 

UWAGA OLEJ SILNIE BARWI SKÓRĘ, UBRANIA I WSZYSTKO WOKOŁO NA POMARYŃCZOWY KOLOR !!!

CAS 225234-03-7

Olej o kolorze pomarańczowym, pozyskiwany metodą tłoczenia na zimno nasion Rokitnika Zwyczajnego. W swym składzie zawiera :

kwas linolowy >50%, kwas oleinowy >20%, kwas palmitynowy >8%, kwas linolenowy >6%, kwas stearynowy >4%

 

Działanie.

 

Olej z Rokitnika dedykowany jest skórze dojrzałej i problematycznej  ( suchej , naczynkowej, z bliznami itp.) .Olej przede wszystkim ujędrnia i uelastycznia skórę ( tyczy się to również podskórnych naczynek krwionośnych). Wspomaga metabolizm komórkowy, przyspieszając procesy gojenia i regeneracji.

 

Stosowanie.

 

Olej zdecydowanie nie do stosowania bezpośrednio na skórze, zalecane stężenie w kosmetykach to 2-25%, najprościej rozpuścić go można w innym oleju bazowym (bądź maśle kosmetycznym), lub skwalanie. 

Uwaga olej może brudzić/barwic ubrania.

 

Pochodzenie.

Olej wyprodukowano w Polsce

 

Przechowywanie.

Optymalna temperatura przechowywania to 15oC , chronić przed światłem słonecznym.

Pliki do pobrania:

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Pochodzą od zalogowanych klientów sklepu ESENT.PL, nie weryfikujemy czy dany klient kupił dany produkt. Opinie są widoczne dla wszystkich, po uzyskaniu akceptacji w procesie moderowania, akceptujemy wszystkie opinie niezawierające wulgaryzmów i dotyczące danego produktu.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium