Aktywny ekstrakt z mchu 10 g

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 58,06 zł 58.06
  ( 1 kg = 5 806,00 zł )
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: 2F92-1967E_20230816223046
Kod EAN: 5902574351913

Opis

 Aktywny ekstrakt z mchu 

Mchy były jedną z pierwszych roślin rosnących na suchym lądzie 470 milionów lat temu. Są to wyjątkowo odporne organizmy mające specjalne strategie przeciwdziałania stresowi środowiskowemu. Ponieważ mchy filtrują wszystkie niezbędne składniki odżywcze z powietrza i deszczu, gromadzą również cząsteczki zanieczyszczeń powietrza, takie jak metale ciężkie. Aby nie zatruć się, mchy mają duży zestaw przeciwutleniaczy, aby złagodzić skutki gromadzenia toksycznych związków. Warto zauważyć, że ta wysoka odporność na zmiany środowiskowe wyjaśnia, dlaczego mchy były w stanie odpowiednio szybko przystosować się do zmian klimatu i przetrwać od czasów prehistorycznych po dzień dzisiejszy. 

Wyciąg jest oparty na hodowli protonema mchu Physcomitrella patens . Preparat utrzymuje  w doskonałej kondycji  jądra komórkowe w komórkach skóry,  jest to całkowicie nowa koncepcją przeciwstarzeniowa. Jądro komórki zawiera DNA komórki i bierze udział w regulacji istotnych procesów metabolicznych.

 

Badania wykazały, że preparat aktywuje gen laminowy A odpowiedzialny za strukturę otoczki jądrowej i gen transportu jądrowego RanBP17. Oba geny ulegają obniżeniu w starych keratynocytach. Wyciąg wspomaga adaptację skóry do stresów klimatycznych, co potwierdzają badania in vitro i in vivo .

 

Podsumowanie działania preparatu :

  • umożliwia skórze dopasowanie się do zmian środowiska
  • poprawia nawilżenie skóry, nawet w trudnych warunkach
  • oczyszcza skórę i tworzy nieskazitelną cerę
  • utrzymuje zdrowie jądra komórki, aby zapewnić młodą skórę
  • wzmacnia odporność skóry na agresory miejskie
  • działa przeciwzmarszczkowo
  • poprawia (ujednolica) koloryt skóry

 Produkt Wegański

Sposób użycia

 

Preparat w formie bardzo drobnego proszku. Stosowany kosmetykach :

  • przeciwstarzeniowych
  • na każdy typ pogody
  • ochronnych i regenerujących
  • nawilżających

Proszek rozpuszczalny w wodzie (dodawać do formulacji po rozpuszczeniu w wodzie naturalnie w fazie wodnej, podczas chłodzenie przy temeperaturze poniżej 40oC). Zalecane stężenie w kosmetykach 2% (testy in vivo przeprowadzone właśnie przy tym stężeniu).

 

Metryka Produktu:

Surowiec dla przemysłu kosmetycznego  (Raw Material) : Aktywny wyciąg z mach

INCL : Phytol (i) Isomalt (and) Aqua / Water

Fitol - CAS: 150-86-7      WE: 416-120-5  0,005%

Izomalt (CAS: 64519-82-0) w stężeniu: 94%

Woda (CAS: 7732-18-5) w stężeniu: 5,995%

Zastosowanie zidentyfikowane: surowiec kosmetyczny, do użytku profesjonalnego

udoskonalony granulat na bazie izomaltu zawierający fitol pochodzący z ekstraktu mchu Physcomitrella patens

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Pochodzą od zalogowanych klientów sklepu ESENT.PL, nie weryfikujemy czy dany klient kupił dany produkt. Opinie są widoczne dla wszystkich, po uzyskaniu akceptacji w procesie moderowania, akceptujemy wszystkie opinie niezawierające wulgaryzmów i dotyczące danego produktu.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium